Ginekologija

STADION MEDICA omogućava ženama da obave preglede i dijagnostiku iz oblasti ginekologije.
 • Kompletna ultrazvučna dijagnostika u ginekologiji
 • Doppler ultrazvučni pregledi
 • Papa Nicolau bris
  Papanikolau test, je jednostavna i bezbolna metoda ispitivanja ćelija u uzetom materijalu, sa prednje i zadnje usne i kanala grlića materice. Od uzetog uzorka se pravi citološki razmaz koji se fiksira na mikroskopskoj pločici i boji po metodi Papanikolau. Posle bojenja vrši se mikroskopska analiza morfoloških osobina ćelija u toku koje se mogu otkriti znaci zapaljenja grlića, uzročnici infekcije, dobroćudne i zloćudne ćelije i druge patohistološke promene. Papanikolau test je metoda dopunskog ispitivanja u okviru ginekološkog pregleda koja ima za cilj rano otkrivanje prekanceroznih i kanceroznih promena ćelija grlića materice, koje prethode karcinomu.
 • Dijagnostika perimenopauzalnih i menopauzalnih problema
 • Endokrini poremećaji u ginekologiji
 • Dijagnostika sindroma policističnih jajnika
 • Folikulometrija
  Folikulometrija podrazumeva seriju transvaginalnih ultrazvučnih pregleda kojima se prati rast folikula na jajnicima. Ultrazvukom se može najpreciznije odrediti kada folikul dostiže svoju punu zrelost i kada dolazi do njegove rupture odnosno ovulacije i oslobađanja zrele jajne ćelije. Ultrazvučni pregledi omogućavaju vizualizaciju rastućeg folikula, koji se može videti kao crni rastući balončić na monitoru.
 • Dijagnostika infekcija
  Polne bradavice (kondilomi)
  Chlamidia trachomatis
  Mycoplasma hominis
  Ureaplasma urealytica
  Cervikalni bakterioloski bris
  Vaginalni bakterioloski bris
  Candida Moluscum
 • Kolposkopija
  Kolposkopija predstavlja pregled grlića materice i dela vagine. To je pomoćna dijagnostička metoda, koja ima za cilj određivanje rasporeda abnormalnog skvamoznog epitela i preciziranje delova iz kojih se može uzeti tkivo za biopsiju. U navedene svrhe koristi se izvor jake svetlosti i koloskop sa uveličanjem 20-50 puta. Osnovni značaj ove metode se ogleda u ranoj dijagnostici karcinoma.
Zakažite pregled

+381 11 770 43 80

+381 66 83 65 399

Radno vreme

Poedeljak-Petak: 07 - 19
Subota: 08 - 14
Nedelja: Zatvoreno

Adresa

Zaplanjska 32
Stadion shopping center, Nivo -1
Beograd